استاد محمد مهدی عبدالله زاده

استاد محمد مهدی عبدالله زاده

استاد عبدالله زاده مولف و پژوهشگر پرتلاش

مروری بر آثار استاد محمد مهدی عبدالله زاده از پژوهشگران دفاع مقدس و انقلاب اسلامی

“براکم” و “خط شکنان” به زودی منتشر می شود
نوید شاهد: کتاب های “برا کم”، “خط شکنان” و «سنگر های برفی» به قلم محمد مهدی عبدالله زاده به زودی منتشر می شود.
عضو کمیته تدوین تاریخ شفاهی پژوهشگاه دفاع مقدس در گفت و گو با خبرنگار نوید شاهد، با اعلام این خبر گفت: کتاب های “براکم”؛ خاطرات شهید حسین مجد از سرداران کردستان و “خط شکنان” خاطرات روایی جانباز پنجاه درصد، “علی رضا نوبری” از سوی نشر شاهد منتشر شده و به زودی روانه باز کتاب می شود.
محمد مهدی عبدالله زاده با اشاره به طی شدن مراحل پایانی کتابش با عنوان «سنگر های برفی» گفت: کتاب«سنگر های برفی» شامل خاطرات شفاهی حاج رجب یناییان، فرمانده گردان قمر بنی هاشم (ع) تیپ ۱۲ قائم دامغان، به همت مرکز ملی اسناد و کتابخانه پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس جمع آوری و تدوین شده و به زودی منتشر می شود.

نویسنده کتاب «سخت تر از فولاد»؛خاطرات ۳ برادر شهید اسدالله، علی، رضا مومنی و برادر جانباز شان عبدالله مومنی ، فرمانده گردان روح الله از تیپ مستقل قائم آل محمد (عج)، افزود: کتاب «سنگر های برفی»، روایتگر نقش حاج رجب و خانواده اش و مردم کلاته دامغان در روز های جنگ تحمیلی است.

وی با اشاره به اینکه کتاب «سنگر های برفی» تاریخ شفاهی دفاع مقدس شهر کلاته دامغان در جنگ است، افزود: این کار، طرحی جدیدی از بنیاد حفظ آثار و ارزش های دفاع مقدس است که به مستند شدن تاریخ جنگ کمک می کند. چرا که زندگی نامه ۱۰۰ شهید دامغان در پانوشت این کتاب آمده است. یکی از اهداف مرکز ملی اسناد و کتابخانه پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس پرورش نویسندگان فعال در حوزه تاریخ شفاهی در استان های کشور است. باشد که نگارش تاریخ شفاهی سرلوحه دیگر انتشارات از جمله نشر شاهد قرار بگیرد.

عبدالله زاده در پایان گفت: در حال حاضر تدوین خاطرات سردار مهدی مهدوی نژاد، فرمانده سپاه علی بن ابی طالب (ع) قم و حاج حسین امیری، فرمانده اطلاعات و عملیاتی لشکر ۲۱ امام رضا را در دست اقدام دارم.

گفتنی است، محمد مهدی عبدالله زاده یکی از این نویسندگان فعال دفاع مقدس از شهر دامغان است. وی دارای مدرک کارشناسی ارشد علوم تربیتی از دانشگاه تهران، با سابقه ۱۵ سال تدریس روش تحقیق و آمار در علوم تربیتی و ۱۵ سال سابقه فعالیت در مرکز مشاوره تربیتی، هفت سالی است که فارغ از هرکاری به پژوهش با روش تاریخ شفاهی، انجام مصاحبه و نگارش کتاب در این زمینه می پردازد. وی بیش از ۱۵۰ ساعت مصاحبه شفاهی با بسیاری از سرداران و فرماندهان دفاع مقدس استان سمنان انجام داده است. یکی از دل مشغولی های دیگر عبدالله زاده گذاشتن مطالب به روز با محوریت خاطرات دوران دفاع مقدس، شیوه مصاحبه و نگارش در تاریخ شفاهی، معرفی کتاب های برتر در حوزه تاریخ شفاهی و غیره در وبلاگ «سروقامتان دامغان» sarv1.blogfa.com است. کتاب های «خط شکنان» (خاطرات جانباز حاج علیرضا نوبری)، «براکِم» ( به معنی برادرم، خاطرات شهید حسین مجد)، «کوچه های آسمان» (خاطرات سردار شهید حاج ابوالفضل ب-هراتی)، «بی سنگران» (یادنامه ۴۲ شهید جهادسازندگی دامغان) از سوی این نویسنده تدوین و تنظیم شده و در حال حاضر مراحل چاپ را در بنیاد شهید و امور ایثارگران می گذراند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *