دکتر اکبر عالمی

دکتر اکبر عالمیدکتر اکبر فرزند احمد فرزند ایت الله اقا شیخ میرزا اقا فرزند ایت الله اقا شیخ ابوالقاسم از مجتهدان به نام دهه های اولیه ی قرن چهارده هجری بوده است . پدرش به لحاظ شغلی مجبور به انجام ماموریت بوده و بدین لحاظ اکبر عالمی به سال ۱۳۲۴ هجری شمسی درشهر اهواز دیده به جهان گشوده است و در حالی که کمتر از دو سال سن داشته همراه با خانواده به شهر آبا و اجدادی خویش ( دامغان ) بازگشتند و در محله ی معصوم زاده ی این شهر ساکن شدند. اکبر دوران کودکی و نوجوانی خویش را در همین شهر گذراند تا اینکه برای ادامه تحصیلات به تهران مهاجرت نمود. در رشته ی رادیو و تلوزیون از دانشکده ی هنر های دراماتیک فارغ التحصیل شد و برای ادامه ی تحصیلات راهی کشور انگلستان گردیده و با درجه ی دکترا فارغ التحصیل شد . پس از آن برای تسهیم علم خویش با هموطنانش به میهن بازگشت.

وی از سال ۷۹ تا ۸۶ عضو فرهنگستان هنر و فرهنگستان زبان و ادب فارسی بوده است.

وی تجربه بازیگری را نیز با فیلم بابا نان داد (سال ۱۳۵۱) در کارنامه دارد. وی همچنین مدتی ریاست لابراتوار وزارت فرهنگ و آموزش عالی و مسئولیت لابراتوارهای سازمان صدا و سیما را نیز عهده‌دار بوده است.

او در دهه ۷۰ مجری و کارشناس برنامه هنر هفتم بود که به عقیده بسیاری اثر‌گذارترین برنامه تلویزیون در رابطه با سینما بوده است.

وی به عنوان مجری‌ ـ کارشناس در برنامه سینما ماوراء نیز فعالیت داشته، وی همچنین عضو فرهنگستان زبان و ادب فارسی است، از دیگر کارهای ماندگار وی گویندگی مجموعه پنج قسمتی «جهان، آفریده هنر» در رابطه با تاریخ هنر و مستند «چرا زیبایی مهم است؟»

درباره فلسفه زیبایی در هنر (این مجموعه‌ها تاکنون منتشر نشده‌اند) و مجموعه پنج قسمتی «نوابغ عکاسی» در رابطه با تاریخ عکاسی (شبکه مستند سیما) به تهیه‌کنندگی و مدیریت دوبلاژ سیدبهزاد زهرایی را می‌توان نام برد.

از فعالیت‌های هنری وی می‌توان به ساخت برنامه‌های هنری، فرهنگی و تلویزیونی در زمینه سینما همراه با اجراهای حرفه‌ای و ماندگار و نقدهای تأثیرگذار فیلم، چند دهه تدریس در دانشگاه‌های هنر،

مدیریت لابراتوارهای سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ساخت حدود ۳۰ فیلم مستند برای صنایع داروسازی، پتروشیمی، نساجی و چوب به زبان‌های انگلیسی، فرانسه، اسپانیولی، آلمانی، ایتالیایی، عربی اشاره کرد.